fredag 14 september 2012

Jämlikhet

Ok. Taskig rubrik....
Men idag när jag satt och lunchade på stan så la jag märke till att massor av dagens manliga ungdom for runt på damcyklar med U-ramar och liknande.
Gick på tillbakavägen förbi en av de lokala cykelbutikerna och frågade om de visste varför.
Cyckelhandlarn sa att de nästan bara säljer "damhojjar" till grabbarna och förklaringen var att det är ett hel*ete att svinga över benet över sadeln med ett par byxor där grenen sitter vid knävecken...

En följdfråga då, eller tanke.
Grabbarna har grenen vid knävecken och linningen vid nummer "två" och tjejernas byxor sitter som om de var tattuerade på kroppen.

Jag e ju en gammal gubbe så jag har inget emot det senare, men kunde inte även tjejerna/damerna/tanterna få se ett par byxor med passform eller de kanske gillar att titta på uttöjda kalsongresårer, vad vet jag?

På vägen hem från jobbet så hoppade jag in till Janne som driver stans trendigaste jeansbutik och frågade ur dessa byxor satt uppe?
- Viagra, sa han och skrattade.
- Du vet väl historien bakom? Frågade han.
- Nope, svarade jag, jag e för gammal.

Historien han hade hört var att det startade på amerikanska fängelser och att det betydde att man var någons "fru"eller bitch.

Vet ungdomarna om detta? Och om de gör det så.....vad skall man säga.

Och om man är någons "fru" så förstår jag att de har damcyklar, men att de var så många är en nyhet för mig.

Men varför har då inte mer tjejer herrcyklar då, men sina tighta byxor då, är de då "butch"?

Oj vad gammal jag känner mig, drar upp mina byxor så långt det går och cyklar utan att läsa facebook under tiden, det är nog dags för ättestupan men det är väl ingen som vet vad det är idag...

Var och en blir nog glad på sitt men det där förbannade ordet "Hen", vad e det för skit?
Jag är en han och min gumma en hon, men vad fan är en hen?

Jag blir så trött, jag tvättar, lagar mat, städar och pusslar hemma och jag är en han!
Gumman är en jävel på att snickra ,bygga mm och i mina ögon är hon en...hon?
Men om vi skall var moderna så är vi väl "hen" båda två, uuuuusch.

Nu kanske ni tycker jag har fel, och det kanske jag har, så skriv en en liten kommentar och säg er åsikt så kanske jag ändrar mig.

Tack för ordet,  mvh / M, en "han".
1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med dig i det du skriver om "HEN", det där med likhetsfeminism, och ja jag vet att jag sticker ut hakan ordentligt nu, är ju ett jäkla elände, min fru och jag har samma uppfattning, däremot, och nu till det som vi tycker är fel, så borde det "typiskt" kvinnliga värderas lika mycket som det "typiskt" manliga, då kan vi snacka om jämlikhet, för det är bara att konstatera VI ÄR OLIKA..sedan att det alltid finns undantag som bekräftar regeln men om man generaliserar så är det som jag "skrek" ut ovan :-D

    ha en grym dag,

    Fritz

    SvaraRadera